Tres Generacions

Vous êtes ici

La elaboración de vino en el Castillo Perelada está documentada ya desde la Edad Media, tal y como lo atestiguan varios documentos y pergaminos de la época que se conservan en la biblioteca. Cuando Miguel Mateu compró este conjunto monumental en 1923 uno de sus principales objetivos fue la revitalización de esta tradición vitivinícola, una tradición que hoy se encuentra más viva que nunca y que ha incorporado la más moderna tecnología para elaborar unos vinos que sacan el máximo partido de los matices de los suelos y viñedos del Empordà.

Tres Generacions

Miguel Mateu Pla fou una personalitat singular. El seu pare, Damián Mateu, cofundador dels automòbils Hispano-Suiza, fou qui l’inicià en el món empresarial. Però Don Miguel va desenvolupar a més una vocació política que el duria a ser Alcalde de Barcelona i Ambaixador d’Espanya a París. Totes aquestes activitats el feren coincidir al llarg de la seva vida amb innombrables personatges públics de talla internacional, tant de l’esfera política com cultural.

Precisament en el món de l’art i la cultura va destacar de forma extraordinària Miguel Mateu. La seva admirable sensibilitat envers les manifestacions artístiques de la més diversa índole el va convertir, sent encara molt jove, en un dels majors col·leccionistes del seu temps. El 1923 va comprar el conjunt monumental de Castell Peralada, compost per l’impressionant castell, que havia pertanyut als comtes de Peralada i un antic convent carmelita annex.

A partir d’aquest moment, Don Miguel va fer de Peralada el seu particular centre d’art, reunint allí les seves col·leccions de vidre, pintura, ceràmica, etc. D’aquesta manera, al llarg dels anys va donar forma al Museu del Castell, que avui obre les seves portes al públic.

Arturo Suqué va agafar les regnes de Perelada després de la mort del seu sogre Miguel Mateu el 1972.Durant dècades, va liderar una profunda transformació, basada en una obsessió per la qualitat i amb un objectiu fonamental: col·locar Perelada entre els cellers més prestigiosos del país.

Fidels a l’amor que Miguel Mateu sentia per la cultura, Arturo Suqué i la seva esposa Carmen Mateu iniciaren el Festival del Castell de Peralada, un esdeveniment cultural reconegut internacionalment.

Per la seva part, Javier Suqué Mateu ha centrat la seva tasca al capdavant del celler en una aposta pels vins de qualitat, plantant i adquirint vinyes i formant un equip d’enòlegs de gran prestigi. Cal destacar a més la important feina realitzada en el camp de la investigación, a través de la qual Perelada intenta aprofitar al màxim l’enorme potencial vitivinícola de l’Empordà.

La terra marca

Coneix la heterogeneïtat de les terres de l'Empordà