vins
vins de finca
L’ESSèNCIA DE L’EMPORDà
La varietat de sòls de l’Empordà es reflecteix a les diferents finques de Castell de Peralada, que compta amb sòls de pissarra a Garbet, de grava a La Garriga, francoargilosos a Malave?na... El nostre celler ha decidir aprofitar els trets diferencials que cadascun d’aquests terrenys imprimeix al ra?m per apostar pels denominats vins de “terroir? o de finca: uns vins amb una personalitat marcada indeleblement per la vinya on neixen.
Finca La Garriga Blanc 2012

La marcada personalitat del terreny d’algunes de les nostres vinyes ens permet elaborar vins amb una identitat molt definida: són els coneguts com vins de finca. A la Finca La Garriga hi ha els ceps més antics de Castell Perelada, algunes d’elles de més de 50 anys d’antiguitat. Les 41 hectàrees de terreny pla que conformen aquesta vinya són de naturalesa llim-argilosa, amb sorres i graves, i presenten un pH neutre. Després de vuit mesos de criança en bóta hem obtingut un vi que demostra que a l’Empordà es poden elaborar grans blancs.

Denominació d’origen: Empordà.

Varietats: : Chardonnay (60%), Carinyena Blanca (40%).
Verema: Ra?m seleccionat i recollit manualment de Finca La Garriga.
Elaboració: Fermentació en bótes d’acàcia a 14??C.
Criança: Vuit mesos en bóta nova d’acàcia, realitzant battonages periòdicament.

Graduació: 13,50% vol.
SO2 lliure: 20 mg/l.
SO2 total: 110 mg/l.
Acidesa total: 3,50 g/l (a.s.).
Acidesa volàtil: 0,53 g/l (a.a.).
Sucres residuals: 0,45 g/l.

Tipus d’ampolla: Borgonyesa, color molsa,75 cl.

Nota de cata: Color groc daurat. Aroma fruitós, amb records de préssec, taronja i un fons d’herbes aromàtiques en perfecta consonància amb les fines i delicades notes de la barrica. En boca té una acidesa vibrant. és envolupant, elegant, equilibrat i molt llarg. Destaca la seva complexitat i personalitat única.